Pământul, o mare ”insulă” care nu ne mai poate susține

Este posibil ca secolul XXI să fie decisiv pentru implementarea Noii Ordini Mondiale. Declarațiile uimitoare ale oamenilor de știință, precum și cele al politicienilor, oamenilor de afaceri sau celebrităților ne invită să ne punem semne de întrebare legate de viitorul planetei noastre. Codex Alimentarius, virusuri ca HIV sau H1N1, armele psihotronice sau criza economică ar putea fi instrumente menite să decimeze populația planetei.

Dacă ar fi să considerăm declarațiile unor politicieni, oameni de afacere cunoscuți, economiști sau oameni de știință respectați, aceste „măsuri” ar putea aparține unor grupări care au ca interes decimarea populației mondiale.

„Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni … Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă.”, Paul Ehrlich, profesor al Universității Stanford, în cartea : „Bomba numita Populaţie”.

„Graviditatea ar trebui să fie o crima împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii deţin un permis de la Guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare.”, David Brower, directorul executiv al Sierra Club.

„Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice.”, Mihail Gorbaciov

„O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai puţin decât în prezent, ar fi ideală”, Ted Turner, într-un interviu pentru revista Audubon.

„Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate. Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili. Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%.” – Dr. Henry Kissinger

Există și în România oficiali care consideră că suntem prea mulți. Adjunctul Poliției Comunitare din Sectorul 1 a gasit o soluție: cerșetorii ar trebui „exterminați”. „În această primăvară am început un plan de acțiune antișmecherie, declanșat la dispoziția primarului Chiliman, prin care oameni ai străzii, parcangii, cerșetori și cei care parchează încurcând pe ceilalți, sunt prinși, triați, sancționați, în funcție de situație. Este aproape imposibil să-i extermini, pentru că se întorc”, a declarat, de curând, Iosif Bălan.

Una dintre cele mai șocante afirmații, care poate fi asociată perioadei de criză mondială pe care o traversăm în prezent, aparține lui David Rockefeller, unul dintre cei mai bogați omeni de afaceri americani, care în timpul unui discurs din 23 septembrie 1994, care a avut loc la un dineu al ambasadorilor ONU, spunea:
„Tot ce avem nevoie este o criză majoră, iar națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.”

Potrivit unor specialiști americani, dacă toate resursele care se găsesc pe Terra ar fi folosite cu unicul scop de a asigura hrana populației, acestea ar putea susține aproximativ 15 miliarde de oameni.

Dacă în anul 1907 populația planetei era de 1.7 miliarde, aceasta a crescut de mai bine de 4 ori până la 31 octombrie 2011, când a atins 7 miliarde. În fiecare secundă se nasc 5 oameni și mor 2. Aproximativ 87 de milioane de oameni se nasc, anual, pe Terra. Specialiștii estimează că în anul 2050 populația globului va atinge 12 miliarde.

Niciun specialist nu a putut determina, însă, cu exactitate, care ar fi capacitatea limită a populației în cazul planetei noastre. Au fost realizate mai multe estimări, dar acestea nu pot fi aplicate direct condițiilor din ecosistemul nostru. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate ști, cu exactitate, dacă nu cumva populația actuală a depășit capacitatea limită a Terrei.

Vă propun să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem că planeta noastră poate fi comparată cu o insulă. Oamenii care trăiesc aici pot consuma doar resursele disponibile pe teritoriul insulei și cele pe care le pot atinge, deplasându-se pe o rază de câțiva km de țărm, cu ajutorul unor bărci de pescuit. Nu există catastrofe naturale și nici imigranți sau emigranți. Locuitorii nu pot ajunge pe o altă insulă cu bărcile pe care le dețin. Aceste condiții fiind îndeplinite, capacitatea limită a populației reprezintă numărul de oameni care pot popula insula și care trăiesc în condiții normale de subzistență. Când capcitatea limită a populației va fi depășită, o parte dintre locuitori nu vor mai avea cu ce să se hrănească.

Citește continuarea aici.


Lasă un comentariu